Korpus Sachr

Suroviny:

Vajíčka 7 velikosti L
Cukr krupice 180 g
Hladká mouka 70 g
Hrubá mouka 40 g
Olej 80 g
Kakao tmavé, nejlépe holandské 40 g

Postup:

Vajíčka klasicky rozdělit na bílky a žloutky. Ovšem nejprve nechat zahřát na pokojovou teplotu. Cukr rozdělit i k bílkům i k žloutkům. Do misky s bílky dát trochu více. Dále pak navážit mouky. Samozřejmě osít. A kakao, které před tím taktéž prosejeme.

  

Z bílků ušlehat tuhý sníh. Šleháme minimálně 10 minut. Půjde to snadno, pokud si vejce opravdu necháte ohřát. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Šleháme opět minimálně 10 minut. Do této pěny pak při menších otáčkách přiléváme olej. A lehce zašleháme. Do výsledné pěny přidáme mouky, kakao a sníh.

  

Pak spolu i se sněhem pozvolna smícháme. Nesmí to tzv.“spadnout“. Jinak korpus nebude nadýchaný. Nalijeme do vymaštěné (vymastíme však pouze dno) a vysypané formy. A pečeme ve vyhřáté (troubu předehřát na 200°C) troubě na 160 – 170°C (ne horkovzduch, jen klasicky zespodu a shora), cca 35 - 40 minut. Zkoušku provedeme špejlí nebo párátkem.

  

Doporučení:

Nedoporučuju otvírat neustále troubu! Nejlépe vůbec. Protože výsledkem nervózního otevírání trouby a naší nedočkavosti, bude to, že nám korpus opět "spadne".


Dobrou chuť přeje


Jana

Aktuality

30. května 2017
Ze zdravotních důvodů...Ze zdravotních důvodů...

Nejoblíbenější

Dort Ledové království 2.

Dort Ledové království 1

Dort Mimoň

Dort Minnie

Dort Spiderman

Elektronický zpravodaj

Facebook